Familieopstellingen Arnhem

Workshops familieopstellingen ArnhemSinds 2008 organiseren we meerdere malen per jaar workshops familieopstellingen in het centrum van Arnhem. Onze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je geen ervaring hebt met familieopstellingen.

De volgende workshop is op vrijdag 9 maart 2018 van 9:30 tot 17:00 uur.

Wat is een familieopstelling?

Als mens ben je altijd onderdeel van een familiesysteem. In zo’n systeem beïnvloeden mensen elkaar. Het gebonden zijn aan jouw familiesysteem brengt veel goeds. Maar soms zorgt het er ook voor dat je niet geheel kunt zijn wie je bent als individu. Je eigen leven lijkt dan ondergeschikt aan iets groters dat je niet lijkt te kunnen pakken of veranderen. 

Wanneer de dynamiek in jouw systeem het lastig maakt om je eigen leven te leiden en los te komen, ben je onbewust loyaal aan iets of iemand en spreken we van een verstrikking.

Een verstrikking uit zich bijvoorbeeld in het steeds tegen bepaalde problemen oplopen, in stress of spanning, gezondheidsproblemen. Of in het gevoel dat er meer in je zit, privé of in je werk, maar dat er maar niet uit komt. Op dat moment is een familieopstelling een mooi instrument om dat te veranderen.

Button naar reacties familieopstellingen In het werken met familieopstellingen maken we verstrikkingen zichtbaar en voelbaar. We onderzoeken de onderlinge verhoudingen en nodigen mensen uit andere posities in te nemen. Zo kan loyaliteit die tot voor kort het probleem in stand hield, gestuurd worden dat hij het probleem oplost. Er ontstaat zo een nieuw evenwicht. Een evenwicht dat recht doet aan het geheel én aan wie jij bent als individu. Zodat jij gezonder en vrijer kunt functioneren.

Het werken met opstellingen is een krachtige en diepgaande methode om het verband tussen gebeurtenissen, relaties en psychische problemen zichtbaar te maken en te veranderen. Deelnemers ervaren vaak een diepe tevredenheid na een opstelling. Veelal is het doen van één opstelling voldoende.

Thema’s die geschikt zijn voor een familieopstelling

  • Stress, burn-out of overspannenheid
  • Relaties, bindingsangst en echtscheiding
  • Conflicten, thuis, met familie of op het werk
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Een te groot of te klein verantwoordelijkheidsgevoel
  • Vragen rondom afscheid of overlijden
  • Depressieve gevoelens en moedeloosheid
  • Gedrags- en opvoedingsproblemen

Wil je weten of jouw vraag of een specifiek thema geschikt is voor een workshop familieopstellingen? Neem dan even contact op. Ik bespreek graag met je of een familieopstelling passend is.

Data en aanvangstijden workshops familieopstellingen Arnhem

kalenderVrijdag 9 maart 2018 (plaats voor 2 vraagstellers en een aantal representanten)
Donderdag 7 juni 2018 (plaats voor 2 vraagstellers en meerdere representanten)
Vrijdag 7 september 2018 (plaats voor 4 vraagstellers en meerdere representanten)

Foto Janneke Robers ronde foto Jasper Jobse

De aanvangstijd is 9:30 uur en om circa 17:00 uur wordt de dag afgerond. De groep bestaat uit 10 tot 16 deelnemers. We begeleiden vier familieopstellingen op een dag, twee in de ochtend en twee in de middag.

De workshops worden geleid door Jasper Jobse en Janneke Robers. De workshoplocatie is: In de Weerd aan de Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem. In de Weerd ligt in het centrum van Arnhem, op slechts 5 minuten lopen van NS station Arnhem en is goed bereikbaar per auto.

Kosten familieopstelling

De kosten voor de workshop zijn: € 225,00 per persoon wanneer je een eigen vraag inbrengt en € 50,00 per persoon wanneer je als representant deelneemt. Voor bedrijven en ondernemers zijn de tarieven exclusief btw, voor particulieren inclusief.

Je krijgt een goed verzorgde vegetarische lunch en gedurende de gehele dag is er koffie en thee. Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen word je op de wachtlijst geplaatst.


Inschrijfformulier workshop familieopstellingen

Ik neem deel op:

Ik neem deel als:
VraagstellerRepresentant *

Voor- en achternaam
*

ManVrouw *

Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

Adres
*

Postcode
*

Woonplaats
*

Telefoon
*

E-mail
*

Ik ontvang graag een factuur als:
ParticulierOndernemer/werkgever *

Slik je medicijnen die de psyche beinvloeden:
JaNee *

Ben je op dit moment in (psycho)therapie:
JaNee *

Hoe heb je van onze workshops gehoord?

Opmerkingen

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
(opent in nieuw venster).