Volg je hart. Gebruik je hoofd. | Triodos Bank

Ik ben al 5 jaar privé en met Jerphaas klant bij de Triodos bank. Omdat ik bij deze bank zeker weet dat mijn geld niet in bedrijven belegd wordt die zich bezig houden met wapens of kinderarbeid. Omdat ze in 2009 zijn verkozen tot duurzaamste bank ter wereld. Maar ook omdat ze lijken te begrijpen dat eerlijkheid en betrouwbaarheid nodig is in de bankenwereld. Dat weten ze gelukkig al sinds 1980. Het is geen modieuze bevlieging of trendgevoelige beweging omdat ‘groen het zo goed doet in de markt’. De Triodos Bank weet wat ze doet. Zo stond een tijd geleden in de Volkskrant gewoon het salaris van de directeur. En was ik blij te lezen dat hij ‘slechts’ 8 keer zo veel verdiend als de minst betaalde medewerker.

In dit filmpje, dat net uit is, legt de Triodos uit hoe zij tegen de economie aankijken. Welke gedachtengang er ook mogelijk is en op kleine schaal al gaande is. Ik vind het een mooi en duidelijk filmpje.