Verkorte opleiding familieopstellingen en systemisch werken | Module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen Module 2

icon Opleiding familieopstellingen Module 2In de eerste module heb je een fundament gelegd. Je kent de basisprincipes. In deze module beginnen we met de bouw van het huis. Je gaat vaardigheden opdoen en leert de smaak van idiomen kennen; de zinnen die de ziel raken.

Inleiding

De tweede module volgt op de eerste module van de verkorte opleiding familieopstellingen. In het tweede deel van de opleiding familieopstellingen gaan we de diepte in. Je gaat oefenen met het herkennen van systeemdynamiek en verstrikkingen, bij jezelf en bij de ander. Ook de tweede module van de opleiding is zo ingericht dat je het geleerde zowel in je werk als in je persoonlijke leven kunt toepassen.

Je gaat werken aan het vergroten van je vertrouwen en vaardigheid in het leiden van opstellingen. Dat doen we door aandacht te besteden aan het werken met idiomen (de zinnen die uitgesproken worden in opstellingen), je gaat kijken naar details in lichaamstaal en op dat niveau zien welke interventies aankomen.

Je leert door kleinere en grotere opstellingen te leiden. Je komt bijeen in een intervisiegroep en je sluit de opleiding af met twee dagen leiden van familieopstellingen onder supervisie.

Module twee van de opleiding familieopstellingen start op donderdag 13 mei 2021.

Wat leer je in de tweede module van de opleiding familieopstellingen?

In de tweede module van de opleiding familieopstellingen leer je wat het van je vraagt om begeleider van opstellingen te zijn. Je leert omgaan met de verantwoordelijkheid die het opstellen met zich meebrengt. Je leert werken in de dans van terughouden en ingrijpen. En je werkt met de thema’s waar je zelf langs moet, wanneer je jezelf als instrument inzet.

Om vakmanschap te kunnen ontwikkelen is zelfonderzoek een belangrijk onderdeel van deze opleiding, deze gaan hand in hand.

Doelgroep

De tweede module opleiding familieopstellingen is bedoeld voor mensen die de eerste module hebben afgerond en hun kwaliteiten verder willen vergroten in het opstellingen werk en/of hun eigen familiepatronen verder willen onderzoeken.

Net als bij de eerste module is dit deel geschikt voor mensen die werkzaam zijn (of willen zijn) in het begeleiden van mensen, zoals hulpverleners, therapeuten, coaches en leidinggevenden. En voor mensen die hun eigen systeem van herkomst dieper willen onderzoeken.

Wanneer je elders al scholing familieopstellingen hebt gevolgd is het mogelijk in de tweede module in te stromen. In dat geval volgt er een kort (telefonisch) kennismakingsgesprek waarin we de mate van aansluiting onderzoeken.

 • Jasper weet in korte tijd veel kennis over te dragen én daagt uit deze kennis direct toe te passen. Hij durft (en weet hoe) vragen/leerdoelen terug te brengen tot de kale essentie, zodat er veel ontwikkeling te zien en te voelen is bij mij en andere deelnemers aan de opleiding.
 • Jullie zijn een voorbeeld. Werken licht met grote thema’s. Pakken door én er wordt gelachen.

Inhoud tweede module opleiding familieopstellingen

In deze opleiding leer je wat er nodig is en van jou gevraagd wordt om opstellingen te leiden. Je leert:

 • Idiomen op laten komen en gebruiken
 • Lichaamstaal lezen in detail
 • Werken met ademhaling en oogopslag
 • De onderbroken uitreiking herkennen in gedrag
 • Je leert zien of een interventie aankomt of niet
 • Werken met thema’s als de dood, het leven, geluk en ongeluk, het lot
 • Werken met wat zich aandient
 • Vertrouwen hebben in jezelf in het leiden van een opstelling

Structuur

De tweede module van de opleiding duurt zes dagen en bestaat uit drie blokken van twee dagen op donderdagen en vrijdagen. De blokken zijn als volgt opgebouwd:

Werkwijze

We werken ook in deze opleiding afwisselend met theorie en praktijk. We vragen je jouw persoonlijke verhaal in te brengen. Tijdens de opleidingsdagen ben je, onder onze begeleiding, afwisselend deelnemer, representant, vraagsteller en opsteller.

Cursusmateriaal

Je dient een boek aan te schaffen dat als lesmateriaal gebruikt wordt. En je ontvangt van ons een persoonlijke reader.

Werktijden en data

De tweede module van de opleiding familieopstellingen bestaat uit drie blokken van twee dagen. De dagen duren van 9:30 tot 17:00 uur.

  • Eerste blok
  • 13 mei 2021
  • 14 mei 2021
  • Tweede blok
  • 27 mei 2021
  • 28 mei 2021
  • Derde blok
  • 24 juni 2021
  • 25 juni 2021


Studiebelasting module twee opleiding familieopstellingen

Button naar reacties opleiding familieopstellingen en systemisch werkenDe tweede module van de opleiding familieopstellingen en systemisch werken bestaat uit 6 dagen scholing, twee maal 4 uur intervisie, ongeveer 10 uur huiswerkopdrachten en 36 uur literatuurstudie. Je kunt rekenen op een gemiddelde studiebelasting van 90 uur. Met betrekking tot de literatuur kun je veel al in het voren lezen. Op de tweede dag van de opleiding plan je met de groep gezamenlijk de intervisie bijeenkomsten tussen de blokken.

Toetsing en certificering

De te lezen literatuur wordt getoetst door middel van een opdracht. In de laatste module begeleid je een opstelling onder supervisie. Wanneer je voor de opdrachten gemiddeld een voldoende scoort, je de opleidingsdagen en de intervisies aanwezig bent geweest, ontvang je een certificaat.

Docenten, locatie en groepsgrootte

Foto Janneke Robers ronde foto Jasper Jobse De opleiding familieopstellingen en systemisch werken wordt gegeven door Jasper Jobse (psychosociaal therapeut) en Janneke Robers (lichaamstherapeut).

De opleidingslocatie is: In de Weerd aan de Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem. In de Weerd ligt in het centrum van Arnhem, op slechts 5 minuten lopen van NS station Arnhem en is goed bereikbaar per auto.

Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum is 14 deelnemers .

Kosten Module 2 – Opleiding familieopstellingen

opleidingDe deelnamekosten bedragen 1575,- (vrijgesteld van btw).
De kosten voor aanschaf van de verplichte literatuur bedragen € 46,50 (alleen van toepassing wanneer je via een andere weg dan de eerste module van de opleiding instroomt).

Bij de deelnamekosten zijn inbegrepen: iedere dag een goed verzorgde lunch met diverse soorten vers belegde broodjes en huisgemaakte soep, gedurende de gehele dag koffie & thee, en een opleidingscertificaat bij afronding.


Inschrijfformulier Module 2 – Verkorte opleiding familieopstellingen en systemisch werken € 1575,-

Ik neem deel op:

Voor- en achternaam
*

ManVrouw *

Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

Adres
*

Postcode
*

Woonplaats
*

Telefoon
*

E-mail
*

Welke praktijkervaring heb je met systemisch werk?
*

Ben je therapeut:
JaNee *

Beroep:

Slik je medicijnen die de psyche beinvloeden:
JaNee *

Ben je op dit moment in (psycho)therapie:
JaNee *

Opmerkingen

Ik ga akkoord met de deelnamekosten, de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid (links openen in nieuw venster).