Chimamanda Adichie

Chimamanda Adichie is een Nigeriaans auteur en verhalenvertelster. Ze woont in zowel Nigeria als Amerika. Met groot inlevingsvermogen schrijft en spreekt ze over Afrika en Amerika. In juli 2009 sprak ze op TED.

TED is een jaarlijkse conferentie met de beste bekende en onbekende sprekers ter wereld. Gehouden in Californië, Oxford en India. TED heeft als motto “Ideas Worth Spreading”, en dat doen ze. Iedere presentatie duurt 20 minuten en komt kosteloos en zonder copyright op internet. Het zijn er al ruim 600!

TED gaat over uitvindingen of ontdekkingen, maar vooral over  fabelachtige visies van immer bijzondere of bijzonder gewone mensen. Gebracht met heel veel passie en liefde voor een vak of manier van kijken.

Dit vind ik nog steeds de mooiste: Chimamanda Adichie. Omdat ze met ongelooflijk veel mededogen en inlevingsvermogen praat over zichzelf en anderen. Ze verteld vol humor en laat je op een andere manier kijken naar iets dat we allemaal kennen. Haar verhaal heet “The danger of a single story” (onder het filmpje kun je de Nederlandse ondertiteling aanzetten als je dat wenst).

Lees hier meer over Chimamanda Adichie. Meer filmpjes kijken kan op www.ted.com.