Ing. Jasper Jobse | coach, psychosociaal therapeut & familieopstellingen

Foto Jasper JobseAls jong ventje wilde ik al het wezen van de dingen leren kennen. Ik werd eerst ingenieur en leerde begrijpen met het denken. Daarna werd ik therapeut en leerde begrijpen met met het voelen. De combinatie als zorgt ervoor dat ik kan werken met onze psychosociale bewegingen.

Mijn kracht zit in het vinden van eenvoud en sleutels,
in dat wat soms onoplosbaar lijkt.

Ik houd ervan te zoeken naar een opening wanneer iemand klem zit. Te luisteren, mee te voelen en op reis te gaan. Op zoek naar een plek waar het beter toeven is. Om samen op een punt uit te komen waarop we weer afscheid nemen.

Werkwijze

Ik werk met veel respect voor wie je bent en wat je hebt meegemaakt. Ik confronteer met open hart en deins niet terug voor grote levensthema’s. Je komt voor mijn vakmanschap, maar ik ben en blijf een aanraakbaar mens, net als jij. Dat betekent dat ik zelf ook wel eens vertel.

Ik kan al vijftien jaar vertrouwen op een goed ontwikkelde professionele intuïtie. Tegelijk blijf ik met beide benen op de grond, daarin herken je mijn Zeeuwse nuchterheid.

Levenslust, oprecht, humor, creativiteit en diepgang is wat mensen over mij zeggen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar werkelijk begrijpen. Ik gebruik daarom graag heldere taal, beeldspraak en metaforen. Zo zoek ik naar wat raakt of raak is.

Ik ben geboren in Middelburg (Zeeland) in 1975. Sinds 1998 woon ik in Arnhem. Ik ben getrouwd met Janneke, met wie ik de opleiding familieopstellingen geef, samen hebben we een dochter.

Loopbaan

Logo Het Klokhuis televisieprogrammaIk studeerde als werktuigbouwkundig ingenieur af bij het televisieprogramma Het Klokhuis en kreeg er een baan als redacteur wetenschap en techniek. Met een scherpe blik en gevoel voor communicatie kon ik goed tot de kern van onderwerpen doordringen. Ik werkte aan meer dan 45 afleveringen met plezier en trots.

In 2001 werd ik bij Het Klokhuis ontslagen en liep ik vast. Ik was toen zesentwintig jaar oud en dacht dat ik mijn droombaan al achter de rug had. Ik zocht professionele hulp en dat voelde als thuiskomen. Een scherpe blik, communiceren, tot de kern doordringen… daar bleek coaching en therapie ook over te gaan. De ontdekking dat ook ik persoonlijk stevig bleek te kunnen groeien, leidde tot het besluit me te gaan omscholen.

Gevolgde opleidingen

 • In 2004 tot 2007 de driejarige opleiding Professionele Communicatie (therapeutisch coachen en begeleiden) bij Phoenix Opleidingen.
 • In 2007 de vervolgopleiding Professionele Begeleiding (meesterschap in individuele begeleiding) van zes maanden bij Phoenix Opleidingen.
 • Na het slagen voor een cursus psychopathologie en een cursus medische basiskennis volgde in 2010 erkenning door beroepsvereniging NVPA.
 • In 2014 volgde ik de Trainersopleiding bij Phoenix (training geven en ontwerpen op identiteitsniveau) van zes maanden.
 • In 2016 heb ik de opleiding De Maskermaker (familieopstellingen, lichaamswerk en karakterstructuren) van zes maanden bij Phoenix afgerond.
 • Zomer 2017 Competentie en Assessment traject voor al mijn opleidingen en 10 jaar werkervaring: HBO CAM diploma psychosociale therapie.
 • In 2020-2022 volgde ik cursussen en hoorcolleges over hechting en trauma bij o.a. Stephen Porges, Gabor Maté, Bessel van der Kolk, Margriet Wentink en Heleen Grooten.

Scholing in familieopstellingen

In bijna alle bovenstaande opleidingen waren familieopstellingen onderdeel van het programma. Daarnaast ben ik geschoold door:

  Stephan Hausner
  Ursula Franke
  Ingrid Dykstra
  Franz Ruppert
  Marianne Franke Griksch
  Nick Blaser
  Piet Weisfelt
  Thecla Kroese-Looman
  Morten Hjort
  Wibe Veenbaas
  William Wilson
  Nell Parre en Karin Deden
  Jan Jacob Stam
  Margriet Wentink
  Gerrit Nelissen
  Mariët van Cooten

Intervisie en supervisie

Al 10 jaar ben ik lid van een mannengroep waarbij we maandelijks bij elkaar komen om te leren. Daarnaast ontvang ik meermaals per jaar supervisie. Ook ben ik drie jaar lid geweest van een werkplaats familieopstellingen.

Erkenning en kwaliteitsregisters

nvpa logoMijn begeleiding en de praktijk zijn sinds 2010 erkend door twee beroepsverenigingen en drie kwaliteitsregisters. Lees meer hierover op de pagina erkenningen en registraties. Ook ben ik verbonden aan een ethische code en klachtencommissie.

Je bent van harte welkom!

Button naar contactpagina / contactformulier