Ing. Jasper Jobse | coach, psychosociaal therapeut & familieopstellingen

Foto Jasper JobseAls jong ventje wilde ik al het wezen van de dingen leren kennen. Hoe de tandwielen in mensen en machines draaien.

Ik werd eerst ingenieur en leerde begrijpen met het denken. Daarna werd ik therapeut en leerde ik ook begrijpen met het voelen. De combinatie zorgt ervoor dat ik iets begrijp van hoe wij ons psychisch en sociaal bewegen.

Mijn kracht zit in het vinden van eenvoud en sleutels,
in dat wat soms onoplosbaar lijkt.

Werkwijze

Ik kan al vijftien jaar vertrouwen op een goed ontwikkelde professionele intuïtie. Tegelijk blijf ik met beide benen op de grond, daarin herken je mijn Zeeuwse nuchterheid.

Ik werk met veel respect voor wie je bent en wat je hebt meegemaakt. Dat doe ik met een open hart en scherp oog voor levensthema’s. Je komt voor mijn vakmanschap, maar ik ben zelf ook een aanraakbaar mens. Dit werk is ontmoetingswerk, waarbij ik ook wel eens over mijzelf vertel.

Levenslust, oprechtheid, creativiteit en diepgang is wat mensen over mij zeggen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar werkelijk begrijpen. Daarom gebruik ik graag heldere taal, beeldspraak en metaforen. Op weg naar wat raakt of raak is.

Wortels

Ik ben geboren in Middelburg in 1975. Sinds 1998 woon ik in Arnhem. Ik ben gelukkig getrouwd met Janneke, met wie ik de opleiding familieopstellingen geef. Samen hebben we een dochter.

Loopbaan

Logo Het Klokhuis televisieprogrammaIk studeerde als werktuigbouwkundig ingenieur af bij het televisieprogramma Het Klokhuis en kreeg er een baan als redacteur wetenschap en techniek. Met plezier en trots werkte ik aan 45 afleveringen.

Na drie jaar bleek ik toch geen vast contract te krijgen en liep ik in mijzelf vast. Pas zesentwintig jaar oud dacht ik mijn droombaan al achter de rug te hebben. Ik zocht professionele hulp en dat voelde als thuiskomen. De ontdekking dat zelfs ik persoonlijk stevig bleek te kunnen groeien, leidde tot het besluit me te gaan omscholen.

Gevolgde opleidingen

 • In 2004-2007 driejarige opleiding Professionele Communicatie; therapeutisch coachen en begeleiden, bij Phoenix Opleidingen.
 • In 2007 vervolgopleiding Professionele Begeleiding, half jaar.
 • In 2014 Trainersopleiding van een half jaar.
 • In 2016 opleiding De Maskermaker; familieopstellingen, lichaamswerk en karakterstructuren, van een half jaar.
 • Voorjaar 2017 HBO CAM diploma psychosociale therapie na competentie en assessment traject.
 • Sinds 2020 neem ik deel aan workshops, hoorcolleges en supervisie over hechting en trauma bij:
  Gabor Maté, Bessel van der Kolk, Franz Ruppert, Margriet Wentink, Vivian Broughton, Stephen Porges en Heleen Grooten
  .

Scholing in familieopstellingen

In de eerste vier bovenstaande opleidingen waren familie-opstellingen onderdeel van het programma. Daarnaast ben ik geschoold door:

  Morten Hjort
  Nell Parre en Karin Deden
  Wibe Veenbaas
  William Wilson
  Ingrid Dykstra
  Gerrit Nelissen
  Mariët van Cooten

  Stephan Hausner
  Ursula Franke
  Marianne Franke Griksch
  Nick Blaser
  Thecla Kroese-Looman
  Margriet Wentink
  Jan Jacob Stam

Intervisie en supervisie

Al 10 jaar ben ik lid van een mannengroep waarbij we maandelijks bij elkaar komen om te leren. Daarnaast ontvang ik meermaals per jaar supervisie. Ook was ik drie jaar lid van een werkplaats familieopstellingen.

Erkenning en kwaliteitsregisters

nvpa logoMijn begeleiding en de praktijk zijn sinds 2010 erkend door twee beroepsverenigingen en drie kwaliteitsregisters. Lees meer hierover op de pagina erkenningen en registraties. Ook ben ik verbonden aan een ethische code en klachtencommissie.

Je bent van harte welkom!

Button naar contactpagina / contactformulier