Boek: Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn

Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn

Hoe je het jou en de kinderen waarvoor je zorgt goed laat gaan

Dit boek gaat over kinderen, en daarom gaat het over volwassenen. Als iedereen vanuit de eigen positie leeft, kunnen alle volwassenen en kinderen voluit leven.

Maar soms verblijven volwassenen onbewust innerlijk nog in de kindpositie. Kinderen kunnen niet anders dan reageren. Soms in gedrag dat we als ongewenst ervaren, bijvoorbeeld brutaliteit, maar ook in gedrag dat we positief labelen: ‘ze zijn zo zorgzaam, je hebt geen kind aan ze …‘ En dan gaat het niemand echt goed.

Bibi Schreuder schenkt met dit boek een schat aan kennis, ervaringen en inzichten waarmee volwassenen hun volwassen positie in kunnen nemen, waardoor kinderen weer kind kunnen zijn.
“Met dit boek wil ik bijdragen aan het verder aanwakkeren van systemisch bewust-zijn van ouders, en iedereen die met kinderen werkt, zodat nog meer kinderen kind kunnen zijn.”

Uitgever: Het Noorderlicht
Jaartal: 2020
Aantal pagina’s: 272

ISBN: 9789083104188

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Verkorte opleiding familieopstellingen en systemisch werken

Wil je familieopstellingen in de praktijk leren? Jerphaas verzorgt een verkorte opleiding familieopstellingen in twee modules. In onze erkende intensieve opleiding op post-HBO niveau leer je professioneel systemisch waarnemen en begeleiden. De opleiding is zo ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in werk en privé.