Boek: De verborgen boodschap van psychische stoornissen

Afbeelding van het boek De verborgen boodschap van psychische stoornissen

De verborgen boodschap van psychische stoornissen

De waarheid heelt de waan.
Een revolutionaire kijk op psychosen en vormen van schizofrenie en de helende werking van familieopstellingen

De veelvoudige verschijningsvormen van psychosen en vormen van schizofrenie stellen de psychiatrie en psychotherapie tot op de dag van vandaag voor onopgeloste raadsels. Pogingen om verklaringen te vinden, zoals genetisch bepaald, een bijzonder kwetsbare persoonlijkheid of afwijkend gedrag, zijn niet echt bevredigend.

In ‘De verborgen boodschap van psychische stoornissen’ gaat Franz Ruppert ervan uit dat psychosen en schizofrene ziektebeelden het gevolg zijn van een verwarring op zielsniveau in het familiaire bindingssysteem. Een verwarring in een familie ontstaat door (gewetensnood) brengen, bijvoorbeeld onopgehelderde sterfgevallen en moorden binnen een familiesysteem, afgedekte incestgevallen en het verzwijgen van de ware afkomst van een kind.

Uitgever: Akasha
Jaartal: 2008
Vertaald door: Margriet Wentink en Wim Wassink
Aantal pagina’s: 464

ISBN: 9077247734

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2Verkorte opleiding familieopstellingen

Bij Jerphaas volg je een verkorte opleiding familieopstellingen in twee modules. Een erkende opleiding op post-HBO niveau waarin je de systemische basisprincipes leert kennen. De opleiding is zo ingericht dat je hem kunt volgen wanneer je met opstellingen wilt werken en/of sterker in je eigen familiesysteem wilt staan.