Jasper Jobse, coach en psychosociaal therapeut

Foto Jasper JobseAls kind was ik al geboeid door (het bereiken van) psychische gezondheid. Ik houd van mensen die écht zichzelf zijn en van wijsheid met eenvoud. Daarom is coachingtherapie en het werken met familieopstellingen mijn vak en mijn passie.

Ik geloof dat goede begeleiding gaat over vakmanschap en oprechte betrokkenheid. Dat ik me als begeleider ook laat raken door wat het leven op ons bord kan leggen.

Ik ben geboren in Middelburg (Zeeland) in 1975. Sinds 1998 woon ik in Arnhem.

Mijn loopbaan

Logo Het Klokhuis televisieprogrammaIk studeerde als werktuigbouwkundig ingenieur af bij het televisieprogramma Het Klokhuis en kreeg er een baan als redacteur wetenschap en techniek. Met een scherpe blik en gevoel voor communicatie kon ik goed tot de kern van onderwerpen doordringen. Ik werkte aan meer dan 45 afleveringen met plezier en trots.

In 2001 werd ik bij Het Klokhuis ontslagen en liep ik vast. Ik was toen zesentwintig jaar oud en dacht dat ik mijn droombaan al achter de rug had. Ik zocht hulp en dat voelde als thuiskomen. Een scherpe blik en tot de kern doordringen… daar bleek coaching en therapie ook over te gaan.
Ik knapte op en het roer in mij ging om. De ontdekking dat ook ik persoonlijk bleek te kunnen groeien, leidde tot het besluit me te gaan omscholen. Eerst alleen tot coach en later tot psychosociaal therapeut.

Ik volgde verschillende trainingen, workshops, een 4-jarige opleiding en werkte kort bij een trainingsbureau. In 2004 startte ik met zelfstandig coachen, in 2007 opende ik Jerphaas en in 2010 volgde erkenning door een beroepsvereniging.

Opleiding en scholing

Ik ben begonnen met een vierjarig opleidingen traject bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Als eerste de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (therapeutisch coachen en begeleiden) en daarna de vervolgopleiding Professionele Begeleiding (meesterschap in coaching en therapie) van zes maanden. Een cursus psychopathologie en een cursus medische basiskennis waren ook onderdeel van dit traject.

Familieopstellingen

Op het gebied van familieopstellingen en systemisch werken mocht ik leren van:

 • Morten Hjort
 • Wibe Veenbaas
 • William Wilson
 • Dr. Ursula Franke
 • Prof. Dr. Franz Ruppert
 • Marianne Franke Griksch
 • Ingrid Dykstra
 • Margriet Wentink
 • Nell Parre en Karin Deden
 • Nick Blaser
 • Arend van Rietschoten
 • Gerrit Nelissen
 • Jan Jacob Stam
Ook was ik gedurende drie jaar lid van een werkplaats familieopstellingen, waarbij we maandelijks bij elkaar kwamen om te leren.

Verdere scholing

In 2014 volgde ik de Trainersopleiding bij Phoenix (training geven en ontwerpen op identiteitsniveau) van zes maanden. In 2015 volgde ik een intensieve driedaagse training over begeleiding bij depressie van Piet Weisfelt.

Juni 2016 heb ik de opleiding De Maskermaker (familieopstellingen, lichaamswerk & karakterstructuren) bij Phoenix afgerond.

Juli 2017 rondde ik een assessment traject af en kreeg ik voor alle gevolgde opleidingen en mijn 10 jaar ervaring een voltijds HBO diploma als complementair CAM therapeut.

nvpa logo

Erkenning Jasper Jobse

Mijn begeleiding en de praktijk zijn in 2010 erkend door het NVPA (Nederlands Verbond van Psychosociaal Therapeuten). Ook ben ik verbonden aan een ethische code en klachtencommissie.

Je bent van harte welkom!

Button naar contactpagina / contactformulier